Scopul si obiectivele


SCOPUL
Afirmare in spatiul economic, politic si social a intereselor celor care lucreaza in industria de textile si pielarie din Romania.

Prin traditia sa, prin numarul celor care muncesc aici, prin aportul adus economiei nationale, industria de textile si a pielariei trebuie sa devina mai vizibile in spatiul public actual, astfel incat guvernele care se perinda pe la carma tarii sa le recunoasca importanta si ponderea economica si sociala.

OBIECTIVUL CENTRAL
Promovarea drepturilor si intereselor salariatilor.

Prin actiunile pe care le va desfasoara, asociatia nationala a breslei textilistilor romani isi propune sa obtina reducerea/eliminare impozitului pe salariile sub media pe economie, acesta fiind in beneficiul a 500.000 de romani si a familiilor lor.

Imbunatatirea conditiilor de viata a lucratorului textilist si a familiei acestuia sunt tintele spre care trebuie sa se indrepte eforturile acestei asociatii.

PROPUNERE ACTUALA

Impozitarea progresiva pe salariile mici si medii in scopul stabilitatii lucratorilor, astfel incat acestia sa beneficieze de salarii mai mari, fara a se crea un dezechilibru financiar in cadrul companiei. (A se vedea sectiunea activitate click aici ).


ALTE OBIECTIVE
- propuneri si proiecte legislative conform intereslor comune ale membrilor acestei bresle;

- reforma in scolile profesionale cu programe reale de orientare profesionala pentru industria textila cu asigurarea locurilor de munca in domeniu;

- examinarea si monitorizarea legislatiei existente;

- sustinerea, reprezentarea si promovarea imaginii si intereselor breslei, in spatiul public si mass-media, avand in vedere numarul mare de locuri de munca pe care il ofera;

- informarea autoritatilor statului roman "printr-o singura voce", despre ponderea acestei industrii in PIB-ul Romaniei si despre problemele cu care se confrunta oamenii din acest sector;

- determinarea autoritatilor statului sa promoveze institutional si sa ocroteasca acest sector de activitate, sector ce trebuie mentinut si dezvoltat prin programe guvernamentale;

- asistarea si consilierea necesara pentru cei ce vor sa investeasca in aceste afaceri: capitaluri initiale, organizarea muncii, atelierelor si fabricilor, tehnologii implicate, racordarea la piata si clienti, norme de fabricare in conformitate cu legislatia UE , etc.